Jautienos taukai 500g
Svogūnai 100g
Česnakas 30g
Čiobrelis 5g
Jautienos nugarinė 200g
Aliejus kepimui 10g
Sviestas 20g
1. Jautienos taukus išlydikite. Svogūnus ir česnakus apdeginkite ir sudėkite į lydytus taukus su čiobreliu.
2. Jautienos taukus su daržovėmis pašildykite iki 35℃
3. Nusausintą jautienos nugarinę dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ant riebalinio sluoksnio.
4. Apkepę riebalinį sluoksnį, mėsos gabaliuką apkepkite iš abiejų pusių, kol išorė karamelizuosis.
5. Sudėkite sviestą ir glazūruokite tol, kol vidinė mėsos temperatūra taps 2-3℃ žemesnė negu norimas kepimo lygis (Blue 45-48℃, Rare 48-50℃, Medium rare 50-53℃, Medium 53-58℃, Medium well 59-65℃, Well done 65℃+)
6. Iškeptą mėsą merkite į šiltus jautienos taukus ir ilsinkite tiek laiko kiek kepėte keptuvėje.
7. Ilsinant mėsą šiltai išorinė ir vidinė mėsos temperatūra susilygins ir pasieks jūsų norimą kepimo lygį.
Daržovės – Augma
Virtuvės inventorius – Sangaida
Apranga profesionalams – Jokado